Veggie Bolognese
Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση
της Βικτώριας Γιανναρά
Αυτή την εποχή πολλοί νηστεύουν λόγω Χριστουγέννων και πολλοί δεν τρώνε κρέας σαν μια περίοδο αποτοξίνωσης πριν τις γιορτές, όπου βέβαιο είναι, πως τους γευστικούς πειρασμούς και τις εορταστικές συνταγές δεν θα τις αποφύγουμε. Ποιός είπε όμως πως η νηστεία δεν έχει νόστιμες συνταγές, ειδικά όταν αυτές μπορούν να συνδυαστούν με ΗΛΙΣ παραδοσιακά ζυμαρικά?
Έτσι, σήμερα είπα να μοιραστώ μαζί σας μία από τις απόλυτα αγαπημένες συνταγές μου...Veggie Bolognese λοιπόν!!! … μόνο με λαχανικά χωρίς καθόλου κρέας όπου σε συνδυασμό με τις Ταλιατέλες με κουρκουμά και κάρδαμο της ΗΛΙΣ οι οποίες βράζουν μόνο σε 4 λεπτά θα δώσουν άλλη νοστιμιά στη νηστεία σας ! Επιπλέον, αυτό το πιάτο είναι τόσο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά...κάτι λίγο από τον κουρκουμά και τις super ιδιότητές του αλλά και τις βιταμίνες από τα καλά «κρυμμένα» λαχανικά όπως τα μανιτάρια και τη ρέβα που σε καμία άλλη περίπτωση οι μικροί μας φίλοι δε θα έτρωγαν . Με αυτή τη συνταγή σας εγγυούμαι ότι θα γλύφουν τα δάχτυλά τους…όπως άλλωστε κάνει και η κόρη μου!! Εκείνη βέβαια προτιμά τα ζυμαρικά τρικολόρε τα οποία όμως ταιριάζουν εξίσου καλά!
Μερίδες: 4
Χρόνος εκτέλεσης: 30 min
Βαθμός δυσκολίας: 1
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Ταλιατέλες με κουρκουμά & κάρδαμο «ΗΛΙΣ»
1 καρότο ( χοντροκομμένο)
3 μπαστουνάκια σέλερυ (χοντροκομμένα)
400 γρ. διάφορα φρέσκα μανιτάρια
½ πιπεριά Φλωρίνης
1 μεσαία ρέβα
1 μέτριο κρεμμύδι (χοντροκομμένο)
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ½ κ.γ. αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
¼ κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
1 κ.γ ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1ο
Τοποθετούμε όλα μας τα λαχανικά στο multi για να τα ψιλοκόψουμε (ίσως χρειαστεί να το κάνουμε τμηματικά).
Βήμα 2ο
Αναμειγνύουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας από το multi και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα σκεύος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε μέχρι να είναι τρυφερά, αλλά όχι μαλακά - περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 3ο
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το δεντρολίβανο και την ρίγανη στα λαχανικά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα, χαμηλώνουμε την ένταση της κουζίνας και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 4ο
Παράλληλα σε ένα ευρύχωρο σκεύος με καλά αλατισμένο νερό, βράζουμε τις Ταλιατέλες μας έως ότου να είναι al dente (κρατάμε 3 φλιτζάνια από το νεράκι τους) - στραγγίζουμε καλά.
Στο σκεύος με τα λαχανικά μας και αφού τα έχουμε αφαιρέσει από τη φωτιά προσθέτουμε 1 φλιτζανάκι από το κρατημένο νεράκι που έχουν βράσει τα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε για να δέσει η σάλτσα μας.
Τέλος προσθέτουμε τις Ταλιατέλες και ανακατεύουμε προσεκτικά. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον από το κρατημένο νεράκι προκειμένου η σάλτσα μας να έχει την επιθυμητή συνοχή.
Καλή όρεξη!!!!
Μια συνταγή από τη Βικτώρια Γιανναρά με βασικό συστατικό τα γνωστά βραβευμένα παραδοσιακά ζυμαρικά ΗΛΙΣ
facebook: facebook.com/ilispasta/
Instagram: instagram.com/ilis_pasta/