ΣΠΙΤΙΚΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο:
- 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 αυγό χτυπημένο
- λίγο αλάτι
- 1 φλ. τσαγιού νερό (περίπου)
Για τη γέμιση:
- 250 γραμμ. φέτα
- 250 γραμμ. ανθότυρο
- 1 κ.σ. ξερό δυόσμο
- 2 αυγά
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
1. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αυγό χτυπημένο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.
2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με τα χτυπημένα αυγά, το δυόσμο και το αλατοπίπερο
3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε φύλλο και το κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες περίπου 8-10 εκ. φάρδος. Βάζουμε μία κουταλιά γέμιση πάνω στο φύλλο και το διπλώνουμε να κλείσει η τυρόπιτα. Με το ροδάκι κόβουμε σε μισοφέγγαρο. Συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσουμε με όλα τα φύλλα.
4. Τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια σε καυτό λάδι περίπου 3΄ από κάθε πλευρά, να ροδίσουν. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.