Η μηλόπιτα της γιαγιάς
Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση
Υλικά:
-2 ποτήρια νερού ζάχαρη
-2 ποτήρια νερού αλεύρι ( που φουσκώνει)
-3 αυγά
-1 Βιτάμ
-γάλα , σχεδόν ένα ποτηράκι του κρασιού ( το βάζουμε μετά το ανακάτεμα των υλικών ώστε η ζύμη να γίνει αφράτη και απαλή)
-κανέλα
-4 μήλα ( δυο κόκκινα και δυο golden ή ότι έχετε)
Διαδικασία
Στη φόρμα απλώνετε το ένα τέταρτο του βιτάμ ώστε όχι απλώς να μην κολλήσει το γλυκό αλλά η ποσότητα του βιτάμ να κάνει μια στρώση σε όλο το ταψί και τα τοιχώματα. Ρίχνετε το ένα ποτήρι ζάχαρης έτσι ώστε να γίνει άλλη μια παχιά στρώση υλικών το ένα πάνω στο άλλο και στη συνέχεια πασπαλίζετε με κανέλα. Σε ένα δοχείο χτυπάτε με μίξερ το υπόλοιπο βιτάμ και προσθέτετε σιγά, σιγά τη ζάχαρη. Μετά ένα, ένα τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια. Τέλος το αλεύρι με την βανίλια και πάλι ανακάτεμα με το μίξερ. Τώρα αν εδώ η ζύμη είναι σφιχτή προσθέτετε τόσο γάλα όσο για να γίνει μια ζύμη απαλή (όχι περισσότερο από ένα μικρό ποτηράκι κρασιού). Αφήνετε λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί και κόβετε τα μήλα είτε σε ροδέλες και τα βάζετε το ένα δίπλα στο άλλο στο ταψί( πάνω από την κανέλα) ή τα κόβετε κυβάκια. Προσοχή όχι λεπτές φέτες αλλά χοντρά κομμάτια. Όταν γεμίσει με μήλα όλο το ταψί αδειάζετε επάνω τους το μίγμα και το ψήνετε στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα. Όταν βγάλετε την πίτα από τον φούρνο και ενώ ακόμη είναι ζεστή την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.