Οδυσσέας Σταμούλης: Η ζωή του μετά την απώλεια του γιου του

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ο ηθοποιός Οδυσσέας Σταμούλης, σε μια ιδιαίτερα συναισθηματική στιγμή, μίλησε για την απώλεια του γιου του, από πνιγμό το καλοκαίρι του 2023, δείχνοντας την ευαισθησία και το βάθος των σκέψεών του πάνω σε ένα θέμα που αγγίζει πολλούς.

Στη δήλωσή του, τόνισε ότι η απώλεια του δικού του παιδιού δεν είναι πιο σημαντική ή ο πόνος μεγαλύτερος από οποιουδήποτε άλλου παιδιού. Μέσα από αυτή την τοποθέτηση, εξέφρασε ότι ο πόνος που βιώνει κάθε γονιός, κάθε άνθρωπος, είναι μοναδικός αλλά εξίσου βαρύς για όλους. Ο θρήνος δεν έχει διακρίσεις.


«Η απώλεια του δικού μου παιδιού δεν θεωρώ ότι είναι σημαντικότερη από την απώλεια οποιουδήποτε παιδιού. Η απώλεια είναι ίδια για όλους τους ανθρώπους. Ο πόνος και η στενοχώρια είναι προσωπικά πράγματα. Από εκεί και πέρα, υπάρχεις».

Ο ίδιος φαίνεται να έχει υιοθετήσει μια φιλοσοφική προσέγγιση απέναντι στην απώλεια, προσπαθώντας να επικεντρωθεί στη δουλειά του. Παρά τον ανείπωτο πόνο, ο Σταμούλης αναγνωρίζει ότι η ζωή συνεχίζεται, υπονοώντας ότι ο καθένας μας καλείται να βρει τον τρόπο να ζήσει με την απώλεια και τον πόνο.

Με αφορμή τον ρόλο του στη θεατρική παράσταση «Βυσσινόκηπος», ο Οδυσσέας Σταμούλης μίλησε στο Πρωινό για την εργασία του.

«Μετά από 40 χρόνια νομίζω ότι καλά τα καταφέραμε και χωρίς να διεκδικήσουμε μάταια πράγματα. Για να κάνεις περιουσία πρέπει να είσαι άνθρωπος της περιουσίας. Εγώ δεν ήμουν. Αμειβόμασταν λίγο καλύτερα απ’ ό,τι αμείβεται ο κόσμος τώρα. Δεν θεωρούσαμε ότι θα έρθει η ώρα που θα εξευτελιστεί τελείως το επάγγελμα του ηθοποιού, κι έτσι είχα στο μυαλό μου ότι πρέπει να δουλεύω, έκανα αυτό που αγαπούσα…» ανέφερε αρχικά ο Οδυσσέας Σταμούλης.

Αναφορικά με το επάγγελμα του ηθοποιού, ο Οδυσσέας Σταμούλης είπε: «Δεν πίστευα ότι το επάγγελμα του ηθοποιού θα εξευτελιστεί, αλλά είχα στο μυαλό μου ότι πρέπει να δουλεύω. Με το τηλεοπτικό τοπίο δεν έχω μεγάλη σχέση σήμερα. Μου λείπει η τηλεόραση, γιατί έπαιρνα άλλα χρήματα».